Hszü Ming-tang csikung Nagymester a pekingi és a seattle-i Kundawell intézet igazgatója, a nemzetközi Mingtang alapítvány létrehozója és elnöke, a Kínai Csung Jüan Csikung Egyesület elnöke, a Nemzetközi Gyógyító Csikung Akadémiai Társaság Tanácsának tagja, a Pekingi Nyugat-kínai Közös Kórház professzora.

Elismert sebészorvos családjában született Honan tartományban. Elvégezte a Hsziangi Egyetem mérnök-programozó szakát, majd a Pekingi Egyetemen volt aspiráns. Két évig továbbképzésen vett részt az Amerikai Modern Számítógépes Technológiák Központjában, aztán néhány éven keresztül a Kínai Tudományos Akadémia Számítógépes Program Laboratóriumában, valamint az Emberi Különleges Képességeket Kutató Intézetben dolgozott vezető szakemberként.

Gyermekkora óta foglalkozott a vusuval, majd a csikunggal. Több éves gyakorlatának, hihetetlen szorgalmának, veleszületett tehetségének köszönhetően rendkívül rövid idő alatt képes volt a mesteri fokot elsajátítani, és a legjobb kínai tanítóknál és szakembereknél tanulni.

Alapképzésével párhuzamosan a kínai hagyományos gyógyászatot is tanulmányozta, és a harmadik évfolyamtól diagnosztaként dolgozott a kórházban.

A világ számos országában tanítja a Csung Jüan Csikungot, és bemutatja a Képmedicina mód­szerében rejlő gyógyító, egészségmegőrző lehetőségeket.